Ik wens…

Advies van de psy

Burn-out symptomen

/ Door info psy.be / Stress

Burn-out symptomen

Het lichaam laat het niet meer toe. Je geheugen laat je in de steek. Als de veer gebroken is, dan kan het zelfs gebeuren dat je niet meer normaal kan praten, of de drempel van je kantoor niet meer kan betreden...

Je voelt je slecht, zwak zelfs, gezichtsverlies, .... Je denkt onmiddellijk aan wat de anderen ervan gaan denken.

En het is daar waar het schoentje wringt. Want heel je leven heb je plichtsbewust, als goede werknemer, trouw aan het bedrijf, veel op je schouders genomen...maar uiteindelijk was het teveel.

En je kan dit lang volhouden, jaren zelfs, maar op het moment dat het bedrijf dingen van je gaat vragen die indruisen tegen je eigen waarde, dan is er niet veel meer nodig om de rekker volledig te laten springen.

En je mag dan veel wilskracht hebben, de dag dat de veer springt, is het spel over. Je kan niet meer verder. Je voelt je gehandicapt, en je moet leren omgaan met je eigen limieten.

Na 20, 30 of 40 jaar trouwe dienst, moet je leren in de eerste plaats naar jezelf te luisteren, leren neen zeggen, leren dat je plichtsbewust kan zijn zonder daarom de wereld op je schouders te dragen.  Je leert voor het eerst uiten wat je echt nodig hebt, maar dat is een heel leerproces. Dat gaat niet van de ene dag op de andere.

Soms groeit het besef wel dat je op het verkeerde pad zit, maar je weet niet hoe je in godsnaam kan veranderen... En het is daar waar een gedegen coaching je kan helpen om je gewoontes om te zetten in een gedrag waarbij je jezelf respecteert en waar je je eigen weg bewandelt.

Wacht niet tot het te laat is!  Neem actie vooraleer de veer breekt.

Wil je weten hoe ver je zelf staat?  Neem dan contact op met greet.daniels@gmail.com en neem doe gratis een Burnout test. Na één gesprek is het meestal al duidelijk waar je staat en welk gevaar je zelf loopt.

 

Greet Daniels

Carrière coach en therapeut, gespecialiseerd in burn-out

info psy.be -  Psychologue, Psychologue clinicien(ne), Psychothérapeute, Coach, Sexologue, Praticien(ne) bien-être

info psy.be

Avenue Oscar de Burbure, 151 - 1950 Kraainem
Gepubliceerde artikelen : 477